Порівняння
Додайте товари для порівняння
Бажання
Додайте товари до списку бажань
Графік роботи:

Пн-Пт:10:00–18:00

Сб: 10:00–15:00

Нд: вихідний 😊

0
Мій кошик

Кава Кава купити онлайн

Немає в наявності
Артикул: 4400
420 грн
Порівняти
Увійдіть на сайт щоб
додати товар в список бажань
Повідомити, коли з'явиться
Войдите на сайт чтобы
добавить товар в список ожиданий
  • по Україні новою поштою/Укрпоштою
  • міжнародна доставка 14-21 днів
  • international delivery 14-21 days

Більше інформації про доставку

  • готівкою при отриманні (передплата 100грн)
  • приватбанк/monobank (+1%комісія)
  • PayPal

КАВА-КАВА

Ботанічне найменування: кава-кава; кава; перець п’янкий (Piper methysticum)

Кава-кава або частіше “кава” – це рослина й одночасно традиційний напій, що виготовляється з кореня тихоокеанської культури перець п’янкий («кава» у перекладі з тонганської та маркізької мов островів Полінезії означає «гіркий»). Дія чаю з кореня кава-кави характеризується комплексним заспокійливим та тонізуючим ефектом.

У тихоокеанських культурах Полінезії, Мікронезії та Меланезії – на Гаваях, Фіджі, островах Вануату, Самоа, Тонга та в інших місцях на заході Тихого океану – напій кава-кава – традиційна альтернатива алкоголю. Але на відміну від алкоголю, після частування кава-кавою відсутній похмільний синдром. Історія вживання «п’янкого перцю» в Тихому океані налічує понад 2 тисячі років.

Уперше рослина та традиція застосування кава-кави були описані німецьким ученим Георгом Форстером, учасником другої експедиції Джеймса Кука. Полінезійці тоді познайомили європейців із найпростішим способом вживання кава-кави – жування кореню або подрібнення в кораловій ступці, де він змішувався з водою.

Сьогодні на різних островах Океанії налагоджено кустарне та промислове виробництво величезної різноманітності напоїв «Кава», що отримується з безлічі сортів кава-кави різної якості. Вони пропонуються, зокрема, відвідувачам традиційних місцевих барів – накамалів, створених саме для спільного вживання кава-кави.

Активні речовини: кавалактони

Кава-каву культивують в умовах тропічного клімату з великою кількістю сонячних днів та опадів. Діючі речовини в корінні кава-кави, відповідальні за анксіолітичний та ейфоричний ефект, а також відчуття оніміння слизових, яке викликає вживання кореня, – кавалактони.

У висушеному корінні кава-кави в середньому міститься до 15% кавалактонів і 10-12% води. Свіжий корінь складається з води на 80%. При цьому концентрація кавалактонів у коренях різних сортів кава-кави може бути різною. І в різних регіонах Тихого океану регламентується культивація так званих благородних і неблагородних сортів кава-кави.

Властивості чаю: емпатоген; релаксант; покращує якість сну; антидепресант; знімає м’язову скутість; адаптоген

Дія на організм:

  • напій із кореня кава-кави справляє одночасно седативну, анестезуючу та тонізуючу дію; 

  • виступає як емпатоген, який полегшує спілкування та соціальну взаємодію;

  • застосовується як релаксант, засіб від безсоння та для боротьби з тривожністю;

  • загальний ефект кава-кави подібний до сп’яніння, але за правильного вживання кава-кава не викликає похмілля й порушення когнітивних функцій. Головний результат уживання кава-кави, що настає після тонізуючого ефекту, – м’язове розслаблення, заспокоєння та загальна релаксація без утрати ясності розуму. Напій надає відчуття злагоди та усуває моральний дискомфорт;

  • рекомендують у тому числі для нормалізації сну та як адаптоген (препарат проти стресу) чи антидепресант.

Класичний покроковий рецепт напою (на 1-2 людини):

  • 10 г кореня кави змішуємо з 300 мл води кімнатної температури;

  • важливо! додаємо 1 ч.л. оливкової олії та/або 100 мл кокосового молока (кавалактони екстрагуються завдяки жиру);

  • перемішуємо суміш та залишаємо мінімум на годину, по можливості на 4-8 годин;

  • якщо готуємо влітку – ставимо в холодильник;

  • після настоювання (при можливості) збиваємо суміш блендером/міксером або інтенсивно перемішуємо; 

  • проціджуємо напій через 4 шари марлі або через бавовняну тканину;

  • корінь залишаємо в тканині, яку потрібно загорнути та гарно віджати;

  • тканину кладемо у напій, дозволяючи ввібрати рідину та знову віджимаємо;

  • операцію повторюють протягом 5-10 хвилин, після чого віджатий корінь викидаємо;

  • готовий напій рекомендується знову відфільтрувати (сам корінь не має попадати до напою – так як подразнює шлунок).

Важливо! Готовий напій слід вживати маленькими порціями, набираючи в рот і затримуючи на декілька хвилин. Кавалактони всмоктуються через слизові, викликаючи приємне оніміння. Для поліпшення смакових якостей кави – в напій можна додати мед. 

Дія напою може тривати від 3 до 8 годин та більше. Кава-кава чудово поєднується з кратомом (наприклад малайзія голд або борнео червоний) і має яскраво виражений антидепресивний та антистресовий ефект. Передозування напоєм спричиняє сонливість.

Опис товару: мелене коріння кава-кави

Корінь кава-кава збирається й виробляється в природному середовищі на островах Тихого океану.

Загальні відомості

Кава-кава – ендемічна тихоокеанська рослина. Це тропічний чагарник, який виростає до висоти 2 м, після чого рослина починає розростатися вшир. Коріння кава-кави можуть досягати глибини 60 см. Примітно, що кава-кава майже не розмножується насінням, а здебільшого – живцюванням.

Вважається, що рослина виникла в Новій Гвінеї або на островах Вануату й поширилася Тихим океаном мореплавцями. У Новій Зеландії, куди полінезійці колись дісталися морським шляхом, вирощують різновид кава-кави, який належить до виду Piper excelsum.

На відміну від перцю п’янкого, який не витримує місцевого клімату, новозеландська кава-кава не справляє характерної п’янкої дії. Назва, імовірно, – данина предкам, які привезли рослину морем, але не змогли зберегти саджанці полінезійської кава-кави.

Протипоказання

Утримайтеся вживати кава-каву, якщо найближчі 6-8 годин плануєте керувати автомобілем та працювати з уважністю.

Всесвітня організація охорони здоров’я визначає водяну суспензію з коренів кава-кави як засіб із «прийнятно низьким рівнем ризику для здоров’я». Враховуючи тривалу традицію вживання кава-кави в Полінезії, використання напою можна вважати безпечним.

Була проведена низка досліджень, у яких висловлювалася гіпотеза про можливу токсичність екстракту кава-кави для печінки (гепатотоксичність), що призвело до обмежень продажів кава-кави та препаратів на основі кореня в окремих країнах Європи. Надалі з’ясувалося, що гепатотоксичність, можливо, пов’язана з вживанням спиртовмісних настоянок і екстрактів. Також шкода може бути спричинена поєднанням напою з лікарськими препаратами та алкоголем. І тому обмеження продажів кава-кави було скасоване (зокрема, це сталося в Німеччині).

Вживання кава-кави протипоказано дітям, вагітним, матерям-годувальницям, а також людям, які страждають від хвороб печінки та мають індивідуальну непереносимість подібних засобів. Кава-каву не варто поєднувати з алкоголем та фармацевтичними або рослинними препаратами. Не рекомендовано використання спиртових та ацетонових екстрактів кавалактонів.

Також варто утриматися від тривалого безперервного вживання напою (понад місяць) та перевищення дозування (більше ніж 4 чашки на день). Рекомендована перерва після курсу вживання становить щонайменше 4 тижні

Здравствуйте, кава-кава это молотый корень и может храниться долго (до года) почти без потери качеств, если упаковка без доступа воздуха и лежит в сухом, темном месте. Solomon это значит место происхождения Соломоновы острова (Solomon Islands)
Відповісти
Здравствуйте.
Есть ли срок годности у продукта?
Покупала у вас давно, сейчас вот думаю, можно ли его использовать)
Ещё скажите, пожалуйста, на упаковке написано «Solomon» — что это означает?


Відповісти
Здравствуйте, спасибо, что поделились, не все растения или чаи будут давать те эффекты, которые описаны в сети. Здесь все индивидуально и завязано на конкретный организм, конкретного человека. И если какое то растение не понравилось или не зашло с первого раза, возможно оно не подходит. Например, кто-то не пьет кофе, потому, что генетически является медленным метаболитом кофеина и кофе на него действует не так, как хотелось бы.


Відповісти
Несмотря на тщательное изучение материалов в Сети по поводу приготовления и употребления, эффект свелся к тошноте и сонливости


Відповісти
Пить то медленно и постепенно нужно, это да, но если выпить медленно 10 г (эквивалентное количество эмульсии), то врядли будут ощутимые эффекты. Приготовить 50 г на двоих (максимум) и выпить постепенно, но все.


Відповісти
Ще 5 коментарів
Новий відгук або коментар
Увійти за допомогою
Оцініть товар
Надіслати
Вгору