Олія Орегано (Ореганол) Carvacrol 86%
Орегано використовували з давніх часів для профілактики та боротьби з багатьма недугами. Орегано медичного класу (Oreganum Vulgare Hirtum) росте в природному середовищі в усьому світі. Але найвідоміше в країнах середземноморського регіону. Так, наприклад, рослина росте у віддалених гірських районах регіону. Ця територія вважається екологічно чистою і сприятливою. Тому найкращі виробники використовують Орегано, зібране саме в Середземномор'ї. Крім того, особливий морський клімат робить олію Орегано цього регіону найсильнішою і найпотужнішою у світі.
Важливий момент, що збір урожаю відбувається в момент концентрації в рослині максимальної кількості ефірних олій.
Для вилучення ефірної олії з рослини використовується спеціальний процес дистиляції. У процесі екстракції не застосовують жодних хімікатів або розчинників. Використовують тільки дистильовану воду.
Вміст Carvacrol (одного з 2 активних інгредієнтів олії Орегано) надзвичайно високий - 86%, а в Thymol - менше 2%. Примітно, що карвакрол допомагає контролювати рівень холестерину. Пригнічує формування нових жирових клітин і сприяючи спалюванню вже накопичених організмом жирів. Це робить Орегано унікальним медичним продуктом для схуднення. Але це далеко не всі корисні властивості продукту, що цінуються в усьому світі.
Корисні властивості продукту:
Допомагає знищити бактерії, різноманітні грибкові та дріжджові інфекції, допомагають вигнати з організму паразитів і в боротьбі з респіраторними вірусами, позбавляють від захворювань шкіри. Новітні наукові дослідження доводять також і те, що олія ефективно діє проти коліту, до того ж набагато ліпше, ніж рецептурні медикаменти, оскільки не привносить жодних побічних ефектів. Крім того, олія Орегано регенерує клітини печінки, сприяє поліпшенню травлення, росту волосся і боротьбі проти лупи, налагоджує менструальний цикл у жінок. І навіть це ще не все - крім медичного спектра, олію Орегано активно використовують у косметології.
Протипоказання:
Не рекомендується використовувати під час вагітності та дітям; може викликати алергію, особливо в тих, хто реагує на чебрець, базилік, шавлію та м'яту (рослини зі схожих родин); інколи подразнює чутливу шкіру та слизові оболонки (рекомендована концентрація не більш як 1 %).
Застосування:
2-3 краплі олії орегано накапати в ложку з оливковою олією для профілактики і щоденного прийому. Для боротьби з респіраторними захворюваннями: дозування 8-10-12 крапель.
Дослідження на олію орегано з високим вмістом карвакролу (86%) вказують на ряд потенційних корисних властивостей:
-
Антиоксидантні ефекти: дослідження показали, що антиоксидантні ефекти олії орегано пов'язані з наявністю фенольних структур, таких як тимол і карвакрол. Ці сполуки можуть замінити синтетичні антиоксиданти, які зараз використовуються в харчовій промисловості, і завдяки своєму природному походженню покращувати здоров'я. (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6152729)
-
Потужна антибактеріальна дія: олія орегано з високим вмістом карвакролу має потужні антибактеріальні ефекти проти Staphylococcus aureus. (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8602913)
-
Етнофармакологічні рекомендації: використання олії орегано рекомендується для оздоровлення травних, дихальних та дерматологічних проблем. Завдяки вмісту карвакролу та тимолу в ефірних оліях, основними фармакологічними ефектами є антимікробні властивості. (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7765853/)
-
Антивірусні та протигрибкові властивості: ефірні олії орегано широко відомі своєю антимікробною активністю, а також антивірусними та протигрибковими властивостями. Нещодавні дослідження показали, що ці сполуки також є потужними антиоксидантами, протизапальними, антидіабетичними засобами та агентами, що пригнічують рак. (https://www.mdpi.com/1420-3049/22/6/989)
-
Потенційні переваги для здоров'я людини: незважаючи на те, що потенційні переваги для здоров'я людини залишаються недоведеними, дослідження в лабораторних умовах показали, що олія орегано має властивості, що допомагають у боротьбі з бактеріями, грибками та вірусами. Тому багато хто вважає, що олія або її похідні можуть бути корисними для розробки нових методів лікування інфекцій, стійких до антибіотиків. (https://superfoodly.com/oregano-oil-benefits/)